Koppla UE till personalliggare
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En registrerad UE kan få tillgång en till personalliggare för att checka in och ut på en arbetsplats. De måste då knytas till ett projekt eller en arbetsorder med personalliggare. Tjänsten måste finnas i underentreprenörens app för att användas med mobiltelefonen.

1. Öppna aktuellt projekt eller arbetsorder genom att klicka i listan

2. Klicka på fliken "Liggare & UE"

3. Lägg till aktuell underentreprenörer från listan av tillgängliga UE-företag

4. Kryssa i om din UE ska arbeta för företaget i listan. Överordnat företag kommer då visas med sitt organisationsnummer i UE-listan, vilket är ett krav.

5. Skriv eventuellt ett meddelande till din UE som kommer att få en "kopplingsförfrågan" i email

6. Klicka på spara.

• Notera: Om underentreprenören är ett "manuell företag" får användarna registrerade under detta företag tillgång till personalliggaren.

• Notera: Om underentreprenören är ett "länkat företag" blir projektet/arbetsordern istället synligt inne på UE-kontot och de får själva lägga till de medarbetare som skall ha tillgång till personalliggaren.

OBS! Skatteverket kräver personnummer för att logga in i personalliggaren. Om en medarbetare saknar svenskt personnummer kan hen registreras med födelsedatum följt av XXXX istället för de fyra sista siffrorna.
Håll er uppdaterade i vilka regler som gäller. Skatteverket