KlarPris inköps- & prisjämförelseportal är ett tillval för användare med KlarPris-konto. Med KlarPris-modulen aktiverad kan:

• Söka efter artiklar hos en leverantör, även artiklar som inte finns i ditt artikelregister
  • Sätta fakturerbara priser baserat på dina rabatter, antingen som listpris med rabatt eller som inköpspris plus påslag.

Välj grossist och prissättning i arbetsobjektet

1. Skapa ett arbetsobjekt (projekt eller arbetsorder) och spara.
  2. Öppna fliken Finansiellt under Inställningar och expandera ARBETSOBJEKTETS PRISER
  3. Kryssa i rutan för "Använd grossistpriser för att sätta fakturerbara priser"
  4. Välj prissättningstyp för fakturerbara priser genom att välja "Nettopris" eller Listpris". Med nettopris vald, sätter du en procentsats för påslag. Med listpris vald, sätter du en procentsats för rabatt.
  5. Välj grossisten som ska användas för arbetet genom att klicka på namnet i listan "Använd priser från"

Notera: Om du skapar ett underprojekt eller arbetsorder i ett projekt där KlarPris-inställningen redan är gjord, kommer samma inställning att "ärvas in" i detta arbete.

Välj grossist och prissättning för kund

Du kan göra separata KlarPris-inställningar för varje kund. Informationen blir förvald i kommande AO för denna kund men kan ändras manuellt.

1. Klicka på aktuell kund i kundlistan
  2. Klicka på den ÄNDRA och KlarPris inställningar
    En ruta för kundens KlarPris-inställningar öppnas
  3. Fyll i prissättning och grossist som ska användas för kunden.
  4. Spara

Använd KlarPris-artikel i artikelrapport

När du valt grossist och prissättning för ditt arbetsobjekt, kan du göra artikelrapporter från webben eller från mobilen med KlarPris-artiklar och egna artiklar du lagt upp. Båda sorter blir sökbara i artikellistan.

Artikelrapport i webbappen

1. Skapa en utgiftsrapport från Rapporter inuti din arbetsorder där grossistpriser ska användas för artiklar. Ett delvis förifyllt formulär öppnas baserat på dina inställningar för arbetsobjektet.
  2. Sök och välj din artikel från listan med egna artiklar och vald grossists artikel.
    Sökning kan göras RSK-nummer, e-nummer eller namn på artikel.
    Grossistens namn visas i Intern kommentar.
  3. Om du vill uppge grossisten på kundfakturan, fyller du i detta i kommentarsrutan.
  4. Ange kvantitet du vill rapportera och justera eventuellt pris
  5. Spara

Tips: Det går bra att använda olika grossister i olika artikelrapporter. För att göra detta behöver du först ändra grossistval i ARBETSOBJEKTETS PRISER.
Ändringen påverkar artikellistan även i mobilen.

Artikelrapport i mobilappen

1. Klicka på Rapporter => i aktuell arbetsorder
  2. Sök på önskad artikel med artikelnummer eller namn.
    Sökning kan göras RSK-nummer, e-nummer eller namn på artikel.
    KlarPris-artiklar visas till höger om artikeln med KlarPris-symbol.
  3. Välj artikel. Ett nytt fönster öppnas.
  4. Korrigera förinställd datum och ange antal. Du kan även ändra artikel genom en ny sökning.
  5. Fyll eventuellt in en beskrivning som ska visas internt i rapporten i webbadmin.
  6. Spara med bocksymbolen