Du kan skapa en eller flera kundspecifika prismallar som blir förvalda när du lägger upp ett projekt på den aktuella kunden. Antingen importerar du en befintlig mall, döper om och editerar den, eller så eller skapar du en helt ny prismall. Du kan också kopiera mallar.

kundöversikt med fliken Prismallar öppen och där skapade prismallar för kunden visas

1. Klicka på Kunder i huvudmenyn

2. Öppna kunden genom att klicka på den

3. Klicka på fliken Prismallar i kundöversikten. Prismallar för denna kund kommer att listas här.

4. Klicka på SKAPA PRISMALL

5. Ange titel

6. Välj om du vill kopiera en befintlig kundmall

7. Kryssa i om du vill att prismallen ska vara stadardmall för kunden.
    Ikryssad blir denna förvald när du skapar projekt eller arbetsorder på kunden.

8. Fyll i formuläret för timpris genom att klicka på "Skapa timpris". Alla fält är obligatoriska. Om du vill att prismallen ska gälla alla avdelningar, roller, tidstyper och medarbetare, väljer du "Alla" i rullgardinslistorna för samtliga fält.
    Exempel: Om du väljer "Snickare" i rollistan och "Alla" för övriga fält, kommer alla snickare som skickar rapporter med denna prismall få priset du sätter här.

9. Spara => Timpriset hamnar i listan över prismallens timpriser

10. Fyll i formuläret för milpris genom att klicka på "Skapa milpris". Alla fält är obligatoriska. Om du vill att priset ska gälla alla avdelningar, roller, resestyper och medarbetare, väljer du "Alla" i rullgardinslistorna.

11. Spara => Milpriset hamnar i listan över prismallens milpriser.

formulär för att bestämma timpris i prismallen

färdig prismall

Notera: Kombinationen av fält måste vara unik för att du ska kunna spara ett nytt pris

Tips: Genom att kopiera en liknande befintlig prismall, sparar du tid när du skapar en ny kundprismall.