I Kunder kan du skapa en eller flera prismallar som ska användas för en specifik kund.
Antingen kopierar du en befintlig mall och editerar den, eller så eller skapar du en helt ny prismall.

kundöversikt med filken Prismallar öppen och där prismall för kunden visas

1. Klicka på Kunder i huvudmenyn
  2. Öppna kunden genom att klicka på den
  3. Klicka på fliken Prismallar i kundöversikten. Prisamallar för denna kund kommer att listas här.
  4. Klicka på SKAPA PRISMALL
  5. Ange titel
  6. Välj om du vill kopiera en befintlig mall
  7. Välj om du vill att prismallen ska vara ett stadardmall för kunden. Fät i projekt och arbetsorder för denna kund kommer att fyllas i baserat standardprismallen.
  8. Fyll i formuläret för timpris genom att klicka på "Skapa timpris". Alla fält är obligatoriska. Om du vill att prismallen ska gälla alla adelningar, roller, tidstyper och medarbetare, väljer du "Alla" i rullgardinslistorna för samtliga fält.
    Om du t.ex. väljer "Snickare" i rollistan och "Alla" för övriga fält, kommer alla snickare som skickar rapporter med denna pismall att belasta arbetet.
  9. Spara. Timpriset hamnar i listan över prismallens timpriser
  10. Fyll i formuläret för milpris genom att klicka på "Skapa milpris". Alla fält är oblogatoriska. Om du vill att prismallen ska gälla alla adelningar, roller, resestyper och medarbetare, väljer du "Alla" i rullgardinslistorna.
  11. Spara. Milpriset hamnar i listan över prismallens milpriser.

formulär för att bestämma timpris i prismallen

färdig prismall

Referenser & relaterat

Prismallar (inställningar)