Leverantörsdokument
Koppla leverantörsfaktura eller EDI (orderbekräftelse) till ett arbete
Koppla leverantörsfaktura eller EDI (orderbekräftelse) till ett arbete
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Listan under fliken Leverantörsdokument innehåller orderbekräftelser och fakturor med olika kopplingsstatus:
kopplade (svart), icke kopplade (röd) och delvis kopplade (orange).

När du kopplar ett leverantörsdokument till ett projekt eller en arbetsorder, skapas en utgiftsrapport i fliken Tid, Resor, Utgifter i det aktuella arbetet.

Koppla leverantörsdokument till projekt eller arbetsorder

1. Filtrera fram ej kopplade dokument och välj önskad sortering, t ex. en leverantör.

2. Klicka på raden när du hittat dokumentet
    =>en redigeringssida öppnas

3. Välj projekt/arbetsorder som hela utgiften ska landa i eller fördela posterna på ordern/fakturan rad för rad.

4. Spara

5. Gå till ditt projekt/arbetsorder

6. Öppna rapportfliken Tid, Resor, Utgifter, där inköpet nu landat som en utgift och kan editeras om det behövs.

Annotation on 2021-07-08 at 09-35-56.png

Koppla leverantörsfaktura i Fortnox mfl.

I Leverantörsfakturor finns ett fält, “Projekt” där du skriver in projekt/arbetsorder som fakturan ska kopplas till. Om inte projektnumret av någon anledning inte hittas kommer det att landa i Fieldly som referens.