5. Grupper och rättigheter

Introduktion till grupper och rättighetstyper

Innehållsförteckning:

5.0 - Introduktion

En medarbetares rättigheter i Fieldly bygger på rättigheterna i gruppen som medarbetaren blivit tilldelad. Rättigheter avser funktioner och information i webben, respektive mobil appen.

Systemet har från början fyra standardgrupper:

• Hantverkare

• Web Manager

• Löneadministratör

• Tillfälliga

Nya grupper kan skapas i Inställningar.
Rättigheter för grupperna kan ändras efter behov. Titeln för en standardgrupp går inte att ändra.

En enskild medarbetares systemrättigheter beror på vilka grupper medarbetaren ingår i. Medarbetaren kan ingå i en eller flera grupper och begränsas inte av den ena gruppens rättigheter.

Rättigheterna är indelade i mobilrättigheter och webbrättigheter.

5.1 - Skapa grupp

Som web manager har du möjlighet att skapa nya grupper om så skulle behövas. Det gör du genom att följa stegen nedan:

1. Klicka på Medarbetare i huvudmenyn

2. Klicka på GRUPPER i Medarbetarlistan. Grupplistan visas.

3. Klicka på SKAPA GRUPP. Ett formulär öppnas.

4. Fyll i formulärets fyra avdelningar (Allmänt, Medlemmar, Mobilrättigheter, Rättigheter) eller fyll i obligatoriska stjärnmarkerade fält, och fortsätt efter du sparat.

5. Klicka på spara. En ny avdelning i formuläret dyker upp: Aktiviteter

Notera: Om medarbetaren tillhör mer en en grupp som har fyllt i "Antal arbetstimmar per dag" räknas dessa timmar samman och personen behöver (beroende på inställning) rapportera in dem.

5.2 - Webbrättigheter

Beskrivning av våra webbrättigheter (grupprättighet)

ALLMÄNT

• Tillgång till webbadmin - Behörighet till webbadministrationen

INTERNA OCH EXTERNA PERSONER

• Hantera medarbetare - gör fliken "Medarbetare" i huvudmenyn synlig för att lägga till och editera medarbetare.

• Hantera grupper - gör knappen "Skapa Grupp" synlig för att kunna lägga till och hantera grupper.

• Hantera personnummer - användaren tillåts editera personnummer och se dem i systemet. Utan rättigheten går det att fylla i ett personnummer, men det maskeras under tiden.

• Hantera personuppgifter - behövs för att lägga till adress och närmast anhörig hos en medarbetare, samt hantera personnummer hos en privatkund.

• Hantera medarbetare från alla avdelningar - Med denna rättigheten blir samtliga medarbetare synliga i medarbetarlistan. Avdelning kan läggas till och tas bort från en medarbetare utanför den egna avdelningen.

• Kräv tvåstegsverifiering - för inloggning till app och webb

• Hantera kunder - gör fliken "Kunder" i huvudmenyn synlig för att lägga till och editera kunder.

• Hantera mobilnummer - Rättigheten gör medarbetares mobilnummer synliga och editerbara, men behövs inte för att lägga upp ett första nummer.

• Hantera underentreprenörer - gör fliken "UE" synlig i huvudmenyn för att lägga till, editera och buda in nya UE till samarbete.

ARBETE

• Hantera projekt och arbetsorder - ger tillgång till arbetsordrar och projekt för att skapa och hantera i webbadministrationen.

FAKTURERING

• Hantera fakturor - gör fliken " Fakturor" i huvudmenyn synlig för att hantera fakturor i systemet

• Skapa kreditfaktura - tillåter användare som kan hantera fakturor att kreditera en faktura i systemet

• Skicka fakturor - tillåter användare som kan hantera fakturor att skicka fakturor

• Radera fakturor - tillåter användare som kan hantera fakturor att ta bort fakturor (begränsad funktion)

OFFERTER

• Hantera offerter - gör fliken " Offerter" i huvudmenyn synlig för att skapa offerter i systemet

RAPPORTERING OCH PLANERING

• Hantera rapporter - ger tillgång till att editera och radera rapporter på projekt / arbetsorder

• Hantera andras personliga rapporter - ger tillgång till att editera och radera rapporter skapade under medarbetarprofilen i mobilappen. T.ex. semester, intern tid eller VAB.

• Hantera attestering av löner - ger tillgång till att löneattestera, samt avattestera

• Hantera checklistor - tillåter användare att skapa nya, och ändra i befintliga checklistor. I mobilappen kan alla fylla i checklistor.

SYSTEM

• Hantera inställningar - avser inställningar för kontot eller företaget och görs under Företagskontot --> inställningar, eller under Ändra profil, i separat meny.

• Tillåtelse att radera "resurser" (kunder, arbetsorder, medarbetare, grupper, utgiftstyper mm)

• Hantera löpnummer - tillåtelse att skapa egna serienummertyper i Inställningar (Förutsätter att "Serienummer-modulen" är påslagen)

• Hantera backupdata - ger användaren full access till all data i systemet. Möjliggör export av data. (Se Inställningar Export data)

5.3 - Mobilrättigheter

Beskrivning av våra mobilrättigheter (grupprättighet)

ALLMÄNT

• Tillgång till mobilappen - samma inloggning som till webben (Krävs för att kunna logga in via mobilen)

• Tillgång till ID06-appen för Android - avser access till personalliggarens ID06-kort för dem som har installerat ID06-appen på sin Android.

MOBILANVÄNDARE

• Visa överordnade projekt - ger medarbetaren tillgång till projekt i samma projektstruktur som arbetsordern eller underprojektet tillhör. Rättigheten gäller bara för se. För att även kunna ändra i det överordnade projektet måste medarbetaren vara tilldelad detta.

• Visa rapporter från medarbetare i samma arbete - gör kollegornas rapporter synliga i appen, samt även arbetets utgiftsrapporter från inköp (EDI)

• Rapportera åt medarbetare i gemensamma arbeten - gör det möjligt att rapportera tid, resor och kostnader åt en kollega som är tilldelad samma arbete.

• Påminn medarbetare om inte alla arbetstimmar rapporterats - påminner medarbetaren att redovisa de antal timmar som är satt för gruppen/gruppena som medarbetaren tillhör. Om du rapporterar fler timmar än dessa, visas de i Attester som övertid (rött). En medarbetare bör inte vara med i mer än en grupp med definierade antal timmar.

• Dölj/arkivera avslutade jobb i arbetslistan - flyttar avslutade projekt och arbetsordrar till "Arkiverat arbete" i mobilappen. Förutsätter att arkiveringsfunktionen i företagsinställningar är påslagen. Se under företagskontot --> inställningar

• Medarbetaren måste bekräfta i appen när arbetet avslutas - en extra säkerhetsfråga måste besvaras efter att användaren tryckt på AVSLUTA.

• Hantera projekt och arbetsorder - möjlighet att skapa och redigera arbetsordrar och projekt i appen. Möjliggör även reaktivering av stängda arbetsobjekt.

• Skapa kund - ger mobilanvändaren tillåtelse att skapa ny kund från arbetsorder eller projekt

• Visa alla jobb i arbetslistan - inställning för t ex. chefer att kunna se samtliga jobb i appens arbetslista. Arbetena visas trots att personen med rättigheten inte har kopplingar till deta arbete.

• Dölj arbeten som inte är direkt kopplat till medarbetaren - ikryssat ser medarbetaren bara sina egna jobb i appen

• Visa grossistens nettopriser - Visas om kontot är kopplat till KlarPris. Ikryssat får mobilanvändaren tillgång till KlarPris nettopriser för artiklar.

Notera: Om du önskar se rapporter som kommit in via EDI eller lev. faktura behöver gruppen behörigheterna nedan.

Mobilrättigheter: Visa rapporter från medarbetare i samma arbete
Webbrättigheter: Hantera rapporter & Hantera andras personliga rapporter

5.4 - Radera grupper

För att radera en grupp gör du såhär:

1. Välj Medarbetare i huvudmenyn

2. Klicka på GRUPPER uppe till höger i medarbetarlistan

3. Klicka på raden för gruppen du vill ta bort. Formuläret för gruppen öppnas.

4. Ställ dig på Aktiviteter i sidomenyn

5. Klicka på den röda RADERA RESURSEN

6. Bekräfta "Vill du verkligen radera?"

Notera: Du behöver rättigheter för att ta bort en grupp. Standardgrupperna som fanns med när kontot öppnade kan inte ändras eller tas bort.