Export av löneunderlag till Visma Lön m fl.

Exportera lönefil

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Exportera lönefil till lönesystem

1. Klicka på "Attester" i huvudmenyn

2. Filtrera fram önskade rapporter genom att välja i filterraden

3. Säkerställ att de rapporter du vill exportera är attesterade på högsta nivå (löneansvarig)

4. Klicka på Export

5. Välj ditt lönesystem, tex Visma Lön
    => En TLU fil med löneunderlag laddas nu ner till din dator

Observera: Några lönesystem tar enbart emot lönefiler med tidrapporter, ej reserapporter.

En exporterad tidrapport innehåller:

• Anställnings ID
• Tidkod
• Datum
• Antal timmar
• Resurs (Projekt/Arbetsorder/Personlig tid)

För att en lönefil ska kunna importeras in i lönesystemet måste följande information vara synkroniserade i Visma och Fieldly:

1. Anställningsnummer

2. Tidkoder
    (Tidkoderna behöver vara kopplade till lönearter i Visma lön. Detta hittar du under Företagsinställningar - Import/Export - Tidkoder i Visma lön)

Krav för att export ska fungera

• Anställningsnummer i Fieldly ska vara detsamma som det i lönesystemet

• Tidskod i Fiedly ska vara densamma som koden i lönesystemet

• Rapporterna måste vara attesterade av löneansvarig (webbrättighet att attestera löner) i Fieldly

• Om månadslön tilämpas i Visma och ni attesterar all tid, ignoreras "Normal" av Visma om tidskoden 010 står för normal arbetstid

• I Fortnox ska bara avvikelser attesteras för de som är månadsanställda.