Prismallar

skapa timpris, skapa milpris, kundprismall, företagsprismall

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Introduktion

Prismallar skapade i Inställningar (=företagsnivå) blir förvalda när du lägger upp ett nytt projekt eller arbetsorder så att du slipper ställa in timpris och milpris för varje arbete. Istället gör du snabbval från en lista med fördefinierade priser.
När du börjar använda ditt Fieldlykonto, finns en standardprismall från början. Du kan i efterhand ändra vilken av dina prismallar som ska vara standardprismall.

• Du kan även skapa mallar som gäller för en specifik för en kund under fliken Kunder.

• Varje projekt och arbetsorder kan ha egna specialanpassade mallar som du skapar i respektive arbete.

• Du sätter pris för avdelning (om denna modul är aktiverad), rollnivå, tidstypsnivå och medarbetarnivå.

lista över olika prismallar i systemet

Skapa prismall för företaget

1. Klicka på ditt namn uppe till höger i huvudmenyn

2. Klicka på Inställningar

3. Välj "Prismallar" i listan

4. Klicka på SKAPA PRISMALL

5. Döp din prismall

6. Ange om prismallen ska vara din standardprismall genom att kryssa i rutan "Använd som standard"

7. Fyll i formuläret för timpris genom att klicka på "Skapa timpris". Alla fält är obligatoriska. Om du vill att prismallen ska gälla alla avdelningar, roller, tidstyper och medarbetare, väljer du "Alla" i rullgardinslistorna för samtliga fält.
    Om du t.ex. väljer "Snickare" i rollistan och "Alla" för övriga fält, kommer alla snickare som skickar rapporter med denna prismall att belasta arbetet.

8. Spara =>Timpriset hamnar i listan över prismallens timpriser

9. Fyll i formuläret för milpris genom att klicka på "Skapa milpris". Alla fält är obligatoriska. Om du vill att prismallen ska gälla alla avdelningar, roller, resestyper och medarbetare, väljer du "Alla" i rullgardinslistorna.

10. Spara => Milpriset hamnar i listan över prismallens milpriser.

När du skapat din prismall kan du börja använda den i ett projekt eller arbetsorder.

översikt inuti en prismall

registrering av ett pris

Notera: Kombinationen av fält måste vara unik för att du ska kunna spara ett nytt pris