Betalningsvillkor som skapats i systemet blir valbara när en kund eller faktura skapas. När en ny kund skapas ärvs betalningsvillkoret som är satt som standard in till faktureringsinställningar för kunden, men går att ändras manuellt.

I en faktura ärvs betalningsvillkoret in från kundinformationen, men går att ändra manuellt.

Listan över betalningsvillkor visar tillgängliga villkor varav ett är satt som standard för företaget.

Notera: För att ta bort ett betalningsvillkor krävs rättigheter. Ett betalningsvillkor som används kan inte tas bort.

listan över kontots betalningsvillkor

Skapa nytt betalningsvillkor

1. Klicka på ditt namn uppe till höger i huvudmenyn
  2. Klicka på Inställningar
  3. Välj Betalningsvillkor. Listan visas.
  4. Klicka på SKAPA BETALNINGSVILLKOR. Ett formulär öppnas.
  5. Fyll i formuläret
  6. Spara

Ändra ett betalningsvillkor

1. Klicka på villkoret i listan som ska ändras
  2. Ändra fälten
  3. Spara

Notera: Byte av standardvillkor från ett befintligt till ett annat görs inifrån villkoret som ska gälla som standardvillkor.

formulär för att skapa nytt betalningsvillkor