Momstyper

lägg till momstyp

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Momstyper

För att fakturor och fakturaunderlag skall bli korrekt (särskilt viktigt när ni exporterar fakturor till ert ERP-system) kan ni skapa olika momstyper som ska användas i systemet. Momstyper kan ställas på olika fakturarader, för kunden, samt i arbeten.

Skapa momstyp

1. Klicka på Inställningar under ditt namn uppe till höger

2. Klicka på Momstyper => du får upp en lista över tillgängliga momstyper för företaget (inklusive de som hör till ditt ekonomisystem)

3. Klicka på SKAPA TYP eller öppna en befintlig för att editera

4. Fyll i namn på momstypen, procentsats och kontonummer.

5. Spara

Notera: Använder ni ett ERP-system för fakturaexport ser du et extra fält: ": Integration momskod". Se till så att samtliga uppgifter här överensstämmer med de inställningar ni har i ert ERP-system.

Momstypen du angett som standard ärvs in inställningar för kund, arbete, faktura och enskilda fakturarader. Den kan ändras på samtliga nivåer.